Gemeente Maastricht organiseert openbare hoorzitting over drugsbeleid

raadzaal

De gemeenteraad van Maastricht organiseert op 24 mei 2016 een openbare hoorzitting over drugsbeleid. Het doel van deze hoorzitting is om burgers en belanghebbenden aan het woord te laten over de effecten van het drugsbeleid van de gemeente Maastricht. Burgers uit Maastricht, maar ook burgers en burgemeesters uit omliggende gemeenten zijn uitgenodigd om te komen spreken. De hoorzitting vindt plaats in de raadzaal van de Gemeente Maastricht. Iedere spreker krijgt vijf minuten de tijd om hun mening te geven over één of meerdere van de volgende onderwerpen:

• Wat zijn de consequenties van het huidige drugsbeleid voor Maastricht en omstreken?
  • Is de uitvoering van het spreidingsplan coffeeshops nog reëel?
  • Hoe ervaart u de veiligheid in en om Maastricht, als gevolg van het drugsbeleid?
  • Wat zijn de volksgezondheidsaspecten van het huidige drugsbeleid?

Het initiatief voor de hoorzitting komt vanuit de gemeenteraad. Anita van Ham (PvdA): "Het is goed om een paar jaar na de invoering van de wietpas te kijken of het drugsbeleid werkt. Daarom deze hoorzitting, waarbij we onder andere mensen uit de stad aan het woord laten."

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 mei aanmelden door een e-mail te sturen naar raadsgriffie@maastricht.nl. Zij ontvangen vervolgens een e-mail met daarin het tijdstip van hun spreektijd.