Genomineerden Maastricht Awards 2015 bekend

De negen genomineerde bedrijven voor de Maastricht Awards 2015 zijn bekend. 3D by Flow, BSure, Energy Essentials zijn genomineerd in de categorie Beste Starter. De Bisschopsmolen, NedTrain en Pie Medical Imaging BV maken kans op de Made in Maastricht Award. In de race voor het Meest Gastvrije bedrijf zijn Café Local, Restaurant Bouchon D’Enface en Bed and Breakfast Artagnan.

Maastricht Awards

De Maastricht Awards zijn dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemend Maastricht. Maastricht Awards is een initiatief van vele betrokken Maastrichtse ondernemers, gemeente Maastricht, Centrummanagement Maastricht, VVV / Maastricht Marketing en Gastvrij Maastricht. Zij willen met het uitreiken van deze ondernemersprijzen onderscheidend Maastrichts ondernemerschap meer zichtbaar maken in de stad en waardering uitspreken voor de vele ondernemers die zich Maastricht hebben gekozen als vestigingsplaats.

Editie 2015

Dit jaar konden Maastrichtse ondernemers (tot 30 september) meedingen in drie categorieën.

• Beste starter – voor de meest onderscheidende ondernemer / onderneming gestart vanaf 2012;
  • Meest Gastvrije Bedrijf - voor het meest gastvrije bedrijf in de horeca (restaurant, café, hotellerie en logies verschaffende bedrijven)
  • Made in Maastricht Award – voor de beste ondernemer of onderneming die onderneemt, maakt en of produceert in Maastricht. Deze categorie is bedoeld voor alle ondernemers. Van boekenwinkel, bakkerij of boerderij, tot modezaak, productiebedrijf of taxibedrijf.

In totaal namen 114 ondernemers deel aan de uitverkiezing. De negen genomineerden zijn gekozen door een vakjury, bestaande uit bedrijfsleven, brancheverenigingen en de winnaars van vorig jaar.

De prijsuitreiking vindt plaats op 16 november 2015 in het Mercedes-Benz Customer Assistance Center (Gelissendomein 5, Maastricht) (19.00 – 20.30 uur).

John Aarts, wethouder economie: “In mijn hart vind ik dat alle inzenders op het erepodium thuishoren. Want economisch, maar ook sociaal zijn ondernemers van onschatbare waarde voor Maastricht. Zonder ondernemers, geen bedrijvigheid, geen vernieuwing, geen reuring en geen banen. De Maastricht Awards is naast een uitverkiezing van de beste ondernemers van het jaar, toch ook vooral bedoeld om waardering uit te spreken voor de prestaties van alle ondernemers in Maastricht.”

Rino Soeters, eigenaar van La Bergère Group, waar onder andere Kaboom Hotel, st. Martenslane, la Bergere Apartments, Qbic hotel Amsterdam en Townhouse Designhotel Maastricht onder vallen en voorzitter van de jury voor Meest Gastvrije Bedrijf: “Het enthousiasme en de kwaliteit van de inzendingen lag dit jaar ongekend hoog. Dat maakte de jurering een lastige opgave. En we zijn er nog niet. Uit genomineerden moeten de awardwinnaars worden gekozen. Gelukkig kunnen we ons nog enkele weken beraden.”

Made in Maastricht

De uitreiking van de Maastricht Awards is een van de vele activiteiten die de gemeente Maastricht onderneemt in het kader van Made in Maastricht. De gemeente heeft onder die vlag de ambitie om onderscheidend Maastrichts ondernemerschap meer zichtbaar te maken in de stad. Made in Maastricht staat voor hoe in Maastricht wordt gewerkt en zaken worden gedaan en voor de unieke producten die in de stad worden bedacht, ontworpen of vervaardigd.

Meer informatie

Meer informatie over de uitreiking van de Maastricht Awards op 16 november 2015, kijk dan op www.maastrichtawards.nl.