Genomineerden ‘sporters van 2018’ bekend

SPORTGALA MAASTRICHT

Op maandag 14 januari 2019 organiseert Gemeente Maastricht in samenwerking met Maastricht Sport het Sportgala Maastricht. Hét moment om nog even terug te blikken op bijzondere sportieve momenten in 2018 en de bijbehorende Maastrichtse sportkampioenen in het zonnetje te zetten. Net als ieder jaar zullen ook deze keer prijzen worden uitgereikt voor talent, beste sportman, - vrouw en -team van het jaar. Door een onafhankelijk en deskundige jury zijn de genomineerden in de verschillende categorieën inmiddels geselecteerd.

‘Sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd, verdienen het om geëerd te worden. Zij zijn een voorbeeld voor velen in doorzettingsvermogen, ambitie en grenzen verleggen. Veel mensen worden hierdoor gestimuleerd om ook te gaan bewegen en te sporten’, aldus wethouder Bert Jongen.

Genomineerden per categorie
De jury wordt gevormd door voorzitter Ben Callemeijn (atletiektrainer), Roel Wiche (sportjournalist Media Groep Limburg), Kim Langenslag (sportjournalist L1), Erik Meijer (voormalig topvoetballer) en Claudia Elissen (voormalige topatlete). Zij hebben onlangs een inventarisatie gedaan op basis van een reeks criteria. Dit heeft geleid tot een aantal genomineerden per categorie.

Talent 2018
Voor het sporttalent van het jaar zijn genomineerd Munir Safi (Boksen), Lisa Nooren, (Paardrijden) en Nils Sinschek (Wielrennen).

Sportvrouw 2018
De strijd om de titel sportvrouw van het jaar gaat tussen Ingrid Creemers (Karate, 1e NK Apeldoorn 20 januari vrouwen +68kg), Sophie von Berswordt-Walrabe (Mountainbike, 1e NK Apeldoorn) en Sophie van der Most (Triathlon, 1e NK Duathlon en 3e NK sprint).

Sportman 2018
De strijd om de titel sportman van het jaar gaat tussen Alex Creemers (Karate, 3e plaats NK Apeldoorn heren +84kg), Koen van der Wijst (Atletiek, 1e plaats NK Polsstokhoogspringen)
en Robin Frijns (Formule 1, Andretti Formula E).

Sportteam 2018
Voor de titel sportteam van het jaar zijn dit jaar het MA1 en MB1 hockeyteam van MHC, Ferro Mosae en Luca en Luna Gielissen (Judo) in de race.

De prijzen worden op 14 januari tijdens een feestelijke avond in het AINSI theater uitgereikt.