Genomineerden Sportgala Maastricht bekend

9 januari 2018

Wie wordt sporter van het jaar in Maastricht? Op maandag 15 januari 2018 wordt bekend wie zich talent, sportman, -vrouw en –ploeg van het jaar 2017 mag noemen. Het Sportgala Maastricht, georganiseerd door de Gemeente Maastricht in samenwerking met Maastricht Sport, is daarnaast hét moment om nog even terug te blikken op bijzondere sportieve momenten in 2017. Ook worden de bijbehorende Maastrichtse sportkampioenen in het zonnetje gezet.

“Gelukkig mogen we volgende week weer de nodige Maastrichtse sportkampioenen fêteren. Maastricht heeft het weer prima gedaan in de sportwereld. Als wethouder ben ik daar uiteraard trots op”, zegt wethouder André Willems (sport). “We staan dan ook graag stil bij onze kampioenen. Niet alleen omdat ze een bijzondere prestatie hebben geleverd, maar ook omdat ze een voorbeeldfunctie hebben. Jonge sporters trekken zich op aan winnaars.”

Genomineerden per categorie

De genomineerden voor de sporttitels zijn geselecteerd door een jury, die wordt gevormd door voorzitter Ben Callemeijn (atletiektrainer), Roel Wiche (sportjournalist Media Groep Limburg), Kim Langeslag (sportjournalist L1), Erik Meijer (voormalig topvoetballer) en Claudia Elissen (voormalig topatlete). Zij hebben onlangs een inventarisatie gedaan op basis van een reeks criteria. Die heeft geleid tot een aantal genomineerden per categorie.

Talent 2017

Voor het sporttalent van het jaar 2017 zijn genomineerd: Nils Sinschek (19 jaar, wielrennen, talent van Jumbo Lotto ploeg), Lisa Verhoeven (16 jaar, voetbal, Standaard Luik), Jay'Nah Tijssens (15 jaar, Judo, Judoteam Maastricht) en Nina Coorens (13 jaar, kickboksen, Demirci Gym).

Sportvrouw 2017

De strijd om de titel sportvrouw van het jaar gaat tussen Vanity Lewerissa (Voetbal / PSV en lid van de selectie Nederlands team dat Europees Kampioen werd), Sarissa de Vries (Triathlon / diverse Nederlandse titels en ereplaatsen), Kyra Fortuin (Hockey, lid van Nederlands team), Wendy Broux (Kickboksen / Nederlands, Europees en Wereld kampioen) en Sian Keil (Hockey / Hockey Team Den Bosch / Tweede op het EK en kampioen van Nederland).

Sportman 2017

Als sportman van het jaar staat Tom Dumoulin dit jaar op eenzame hoogte. Er is geen twijfel mogelijk, als winnaar van de Giro d’Italia en Wereldkampioen Tijdrijden is Tom Dumoulin voor Maastricht dé sportman van 2017.

Sportploeg 2017

Voor de titel sportploeg van het jaar zijn dit jaar het Meisjes hockeyteam B1 Maastricht, het B1 meisjes volleybalteam van VC Mestreech en het selectie-elftal van MVV Maastricht in de race.

De prijzen worden op maandag 15 januari tijdens een feestelijke avond in het AINSI theater uitgereikt. Aanvang is 19.00 uur.