Genomineerden voor de Design Award ‘Made for Maastricht’ bekend

Vijf ontwerpers zijn genomineerd voor de eerste Design Award Made for Maastricht. De Design Award wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht in het kader van het jaarlijkse evenement Designday http://www.designday.nl/.

Designday

Designday is een evenement dat zich richt op (Eu)regionale en (Inter)nationale ontwerpers, die toegankelijk design maken. Het wordt georganiseerd door Designday in samenwerking met Maastricht Academy Fine Arts and Design (MAFAD) van ZUYD Hogeschool. Het evenement vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 29 mei 2016 in de decorfabriek aan de Meerssenerweg in Maastricht.

Ontwerp

In totaal hebben 23 ontwerpers een ontwerp ingediend, waarvan er nu 5 zijn genomineerd. Zij hadden de opdracht huisvesting te ontwerpen voor een in de stad levende diersoort. De genomineerden zijn: David de Boer en Jonas Geise met ‘De Jeker als levensader’, Dingeman Deijs met ‘Oehoe Rocks’, Elleke de Vries met ‘Duiventil’, Michiel van Poecke ‘Takkenril met stadsbank’, Robin van Hontem met ‘Batpole’. Een vijfkoppige jury beoordeelt de ontwerpen op vakmanschap, originaliteit, artisticiteit, duurzaamheid en voldoen aan de opdracht. De genomineerde ontwerpen zijn te zien in de Pop Up Box die van 16 t/m 26 mei op het plein voor station Maastricht staat.

Vrijdag 27 mei, de eerste dag van Designday, wordt bekend wie de prijs krijgt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000,- dat de ontwerper moet besteden aan de uitvoering van zijn/haar ontwerp. De uitvoering van het ontwerp dient uiterlijk 6 maanden na toekenning van de prijs te zijn gerealiseerd.

Design Award

Met het beschikbaar stellen van een jaarlijkse prijs wil de gemeente Maastricht de maakindustrie een extra impuls geven en de waardering voor creatief vakmanschap uiten. Vakmanschap omvat in dit geval zowel oude als nieuwe (digitale) technieken. De opdracht van de prijs zal zich telkens richten op de stedelijke omgeving van Maastricht. De stedelijke omgeving als nieuwe biotoop.