Geslaagde acties Flexteam Maastricht

Het Flexteam Maastricht, een integraal handhavingsteam, heeft de afgelopen twee weken meerdere controles gehouden. Er werden in totaliteit 20 panden bezocht te weten: drie woningen en 17 horecagelegenheden, variërend van friture en shoarmazaak tot restaurant en café. Tijdens deze controles trof het team onder meer een flinke hoeveelheid harddrugs aan. Ook gaf de gemeente een aantal waarschuwingen.

Resultaten: woningen

Alle woningen zijn bezocht op basis van meldingen uit de buurt of via het Drugsmeldpunt. Naar aanleiding van deze meldingen werden in een woning in de buurt Wittevrouwenveld twee personen aangehouden op basis van de Opiumwet. In de woning is meer dan één kilogram harddrugs aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de verdachten en de gemeente onderzoekt of het mogelijk is het pand tijdelijk te sluiten.

Resultaten: horeca

In de meeste gecontroleerde etablissementen bleek dat de wet- en regelgeving goed werd nageleefd. Echter, in drie gevallen moest de Voedsel- en Warenautoriteit een boete uitschrijven voor roken in de zaak. Daarnaast gaf de gemeente tweemaal een waarschuwing omdat er geen leidinggevende in de horecazaak aanwezig was.

Tot slot gaf de gemeente één waarschuwing voor het niet goed opbergen van de agecoins bij de sigarettenautomaat, twee waarschuwingen voor het niet gebruiken van de leeftijdssticker voor alcohol en roken en één waarschuwing vanwege het schenken van alcohol zonder vergunning. Bij vermoedens van het niet naleven van wet- en regelgeving, zijn de Belastingdienst (zeven keer), de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (vier keer) en de Sociale Recherche (twee keer) een onderzoek gestart of controleerden zij gegevens.

Het Flexteam

Het Flexteam bestaat uit verschillende specialisten die gezamenlijk een controle uitvoeren. Aan deze controles hebben deelgenomen de teams Veiligheid, Toezicht en Handhaving en Sociale Recherche van de gemeente Maastricht, de Belastingdienst, de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie.