Graffiti (laten) verwijderen

De gemeente verwijdert graffiti op gebouwen/objecten van de gemeente. Gaat het om graffiti op uw eigendom? Bijvoorbeeld op uw bedrijfspand, woning of schutting? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de graffiti.

Afbeelding graffiti

De gemeente helpt u bij het verwijderen als de graffiti racistisch, seksistisch, kwetsend of schokkend is. Wilt u andere teksten of afbeeldingen door de gemeente laten verwijderen, dan betaalt u de kosten zelf. Het tarief is 144 euro per uur (tarief 2015). De gemeente kan bij u langskomen om een inschatting te geven van de totale kosten. Voor deze inschatting hoeft u niet te betalen.

Graffiti melden

Geef het aan de gemeente door als u graffiti ziet op gebouwen of objecten van de gemeente. Bel de gemeente en vraag naar het klantenmeldpunt. Wilt u graffiti laten verwijderen van uw eigendom? Neem ook dan contact op met het klantenmeldpunt. Meld graffiti altijd bij de politie. Graffiti spuiten is strafbaar op plaatsen die daar niet voor bedoeld zijn. Ziet u iemand graffiti op een gebouw spuiten? Bel dan meteen de politie.