Gratis rondleidingen door het Stadhuis op 27 september en 25 oktober

Het Stadhuis van Maastricht is jarig dit jaar. Al 350 jaar is het de zetel van het stadsbestuur. Dat vieren we met allerlei activiteiten. Zo zijn er gratis rondleidingen door het gebouw, werken we aan de verbetering van het gebruik en geven we een boekje uit.

Afbeelding ingepakt Stadhuis

Aanmelden via de VVV

Op 27 september en  op 25 oktober vinden er drie rondleidingen plaats: om 11.00 uur, 12.15 uur en om 13.30 uur. De rondleidingen duren een uur. U kunt zich aanmelden via winkel@vvvmaastricht.nl. U krijgt dan een speciaal toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs kunt u ook krijgen in de VVV Maastricht winkel (Kleine Staat 1). Per persoon kunt u maximaal 2 toegangsbewijzen reserveren. Telefonisch reserveren kan niet. 

Restauratie

Vanaf dit jaar wordt het interieur van het Stadhuis gerestaureerd met als uitgangspunt het behoud en herstel van de historische interieurs. Ook willen we het gebruik verbeteren van het Stadhuis.

Boekje over Stadhuis te koop

De gemeente Maastricht heeft een boekje uitgegeven waarin de ruimtes in het Stadhuis worden beschreven: van de kelder tot de toren. Ook alle roerende en onroerende zaken worden hierin beschreven. De foto’s zijn van Paul Rutten en Jan Schelling. U kunt dit boekje kopen in het Stadhuis bij de balie voor € 10,-. De opbrengst gebruiken we voor de restauratie.