Gratis rondleidingen in het Stadhuis zijn vol!

De rondleidingen door het Stadhuis van Maastricht voor juli en augustus zijn allemaal volgeboekt. Zodra er weer plek is, laten we u dat weten.

Vol!

De rondleidingen in het inmiddels 350-jarige Stadhuis op 26 juli en 16 augustus zijn vol! Er staan voorlopig geen andere rondleidingen in de agenda.

Een huis van de stad

Vanaf dit jaar gaan we het interieur restaureren met als uitgangspunt behoud en herstel van de historische interieurs. Ook willen we het gebruik verbeteren van het Stadhuis. Zo wordt het Stadhuis een huis van de stad, een open huis voor alle burgers waar ontvangsten, presentaties en manifestaties plaatsvinden het hele jaar door.

Boekje

De gemeente Maastricht heeft een boekje uitgegeven waarin de ruimtes in het Stadhuis worden beschreven: van de kelder tot de toren. Ook worden alle roerende en onroerende zaken beschreven. De foto’s zijn van Paul Rutten en Jan Schelling. U kunt dit boekje kopen in het Stadhuis bij de balie voor € 10,-. De opbrengst gebruiken we voor de restauratie van het Stadhuis. 

Zicht op Maastricht

Wilt u meer weten over Maastricht, haar geschiedenis, verhalen en monumenten? Kijk dan eens op www.zichtopmaastricht.nl.