Health campus partner van ziekenhuizen China

De Brightlands Maastricht Health Campus gaat samenwerken met vier Chinese ziekenhuizen: het West China Hospital, het Sichuan Provincial People’s Hospital, het Affiliated Hospital of Luzhou Medical College en het Affiliated Hospital of Chengdu University.

De ziekenhuizen in Sichuan en een aantal Limburgse ziekenhuizen gaan wederzijds kennis uitwisselen over uiteenlopende onderwerpen. De samenwerking is vastgelegd in een overeenkomst die onlangs werd ondertekend.

Bezoek

De ondertekening was het resultaat van een vierdaags bezoek van zestien life sciences professionals aan de Chinese stad Chengdu, in de provincie Sichuan. Het bezoek was een initiatief van de Brightlands Maastricht Health Campus en werd gesteund door de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht en diverse partijen in China. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+), Adelante, Holland Hospital Architects, Universiteit Maastricht en Zuyd.

Stedenband

De ziekenhuizen en partners vullen elkaar goed aan en zullen regelmatig kennis uitwisselen op het gebied van patiëntendatabases, ziekenhuisnetwerken, training en medisch onderzoek. Dit succesvolle project komt voort uit de stedenband die sinds september 2012 bestaat tussen Maastricht en Chengdu en het vriendschapsverdrag waarmee de bestaande band tussen de provincies Limburg en Sichuan in juni 2014 is verzegeld. De bilaterale samenwerking bevordert de culturele uitwisseling en de onderwijs-, life sciences- en gezondheidssector.