Helmy Koolen nieuwe manager Economie en Cultuur

In Maastricht is Helmy Koolen benoemd als nieuwe manager van het team Economie en Cultuur. Helmy is nu werkzaam als teammanager Economie en Ruimte voor de gemeente Sittard-Geleen. Ze heeft brede ervaring in het hoger onderwijs en openbaar bestuur. Eerder werkte ze voor de universiteiten Utrecht, Eindhoven en Heerlen, voor de Provincie Limburg en de Maastricht School of Management en zeven jaar in Bejing onder meer als algemeen manager van de Benelux Chamber of Commerce. In haar nieuwe functie wordt Helmy verantwoordelijk voor het 22-koppige team Economie en Cultuur en het uitvoeren van de economische en culturele visie en bijbehorende innovatieagenda’s. Ze zal eveneens fungeren als eerste aanspreekpunt voor alle partijen in het economische en culturele veld.

Gemeentesecretaris Piet Buijtels is verheugd met de benoeming: “Helmy heeft haar sporen verdiend bij tal van organisaties in binnen- en buitenland. Haar brede ervaring en netwerk in China zijn welkome aanvullingen voor onze organisatie. Ik weet zeker dat ze een positieve bijdrage gaat leveren aan de gemeente Maastricht en haar inwoners en bedrijven.”

Helmy gaat 1 november dit jaar van start in Maastricht.

In mei benoemde het college al een nieuwe directeur Stadsontwikkeling en Economie, Karolien Leonard. Zij zal 1 augustus a.s. haar werkzaamheden voor de gemeente Maastricht starten.