Holland Expat Center South

Holland Expat Center South helpt de komst van internationale werknemers in goede banen te leiden en biedt een warm welkom aan alle internationals in Zuidoost-Nederland.

Zuid-Limburg wordt steeds internationaler. Niet alleen vinden bedrijven en onderwijsinstellingen over de grens elkaar steeds vaker. De bedrijvigheid in Zuid-Limburg trekt ook steeds meer kenniswerkers van over de hele wereld naar de regio.

Onderzoek

Uit een recent onderzoek van het Holland Expat Center South blijkt het hoge aantal internationals in onze regio. Onlangs presenteerde Holland Expat Center South zijn onderzoek naar het aantal economisch actieve internationals in Zuid-Nederland. De vestiging in Maastricht heeft met het onderzoek nog eens specifiek ingezoomd op Zuid-Limburg.

In cijfers

In 5 jaar tijd (tot 2012) is het aantal economisch actieve internationals in Zuid-Limburg met een factor 5 gestegen naar in totaal 9.188. Daarvan waren 23 procent, in totaal 2.107, kenniswerkers. De groep internationals met de status ‘priviliged person’, denk hierbij aan Internationals die op de Nato-basis in Brunssum of bij Eurocontrol op de Maastricht-Aachen-Airport werken, bedraagt 1.520. Tellen we daarbij nog de 6.500 internationale studenten van de Maastricht University en de groep internationale studenten van onder andere de Hogeschool Zuyd, dan telt Zuid-Limburg alleen al een kleine 20.000 internationals. Een grote groep grenspendelaars, partners en gezinsleden van internationals is hierin nog niet eens meegenomen.

De grootste werkgemeenten voor economisch actieve internationals in Zuid-Limburg zijn in volgorde:  Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en Kerkrade. De grootste woongemeenten zijn in volgorde: Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Kerkrade.

One-stop-shop for internationals

Holland Expat Center South is met 3 vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Maastricht de One-Stop-Shop voor internationale bedrijven, kennisinstituten en internationals in Zuidoost-Nederland. Internationals en hun werkgevers kunnen hier terecht voor formaliteiten zoals de expatcenterprocedure waarbij Internationale kenniswerkers/onderzoekers, hun partner en gezinsleden versneld een burgerservicenummer ontvangen.

Internationals die zich in Zuid-Limburg vestigen kunnen aan het loket in Maastricht terecht voor informatie over formaliteiten, wonen en werken in Zuid-Limburg en voor een stuk sociale aansluiting bij de regionale Internationale gemeenschap die van groot belang is voor iedere International die zich nieuw in onze regio vestigt. Hiervoor organiseert Holland Expat Center South regelmatig diverse events

Meer weten?

Ga naar www.hollandexpatcenter.com  of bel naar (043) 350 50 10 of mail naar maastricht@hollandexpatcenter.com. Hier kunt u ook uw Maastricht Region Welcome Guide aanvragen.