Huldiging Maastrichtse sportkampioenen

De Maastrichtse kampioenenavond staat weer voor de deur. Op vrijdag 20 januari roept de stad de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvereniging van het jaar 2016 uit. De huldiging wordt gehouden in het AINSI Theater.

“Als stad vinden we het belangrijk om mensen die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd te eren”, zegt verantwoordelijk wethouder Jim Janssen (Seniorenpartij, sport). “Kampioen word je immers niet zomaar. Daarbij dragen onze kampioenen bij aan een goed sportklimaat. Hun prestaties zetten anderen aan ook te gaan sporten. Zien sporten, doet sporten.”

Een onafhankelijk jury heeft een inventarisatie gedaan op basis van een reeks criteria. Dit heeft geleid tot een drietal genomineerden per categorie. Hun namen worden later bekend gemaakt. Tijdens de feestelijke avond op 20 januari in het AINSI theater worden de winnaars gehuldigd.
De jury wordt gevormd door voorzitter Ben Callemeijn (atletiektrainer), Roel Wiche (sportjournalist Media Groep Limburg), Kim Langenslag (sportjournalist L1), Erik Meijer (voormalig topvoetballer) en Claudia Elissen (voormalige topatlete). De prijzen worden uitgereikt door Pierre Zenden.

Behalve de prijzen in bovengenoemde categorieën wordt ook de Prijs van Verdienste uitgereikt. De Prijs van Verdienste gaat naar een persoon of organisatie met een bijzondere staat van verdienste in de sport, maar die zelf geen sporter is. Dat wil zeggen iemand die op onbaatzuchtige wijze bestuurlijk, sporttechnisch of in de opleiding werkzaam is.

Wethouder Janssen ziet uit naar de kampioenenavond. “Maastricht is trots op alle sporters. Met deze avond willen we dat uitdragen. We hoeven niet bescheiden te zijn op sportgebied. Onze kampioenen krijgen het eerbetoon dat ze verdienen.”