Huldiging Tom Dumoulin vervroegd

30 mei 2017

De huldiging van Tom Dumoulin morgen op de Markt van Maastricht is om organisatorische redenen vervroegd. De publiekshuldiging begint om 19.00 uur, en niet zoals gisteren aangegeven om 19.30 uur.

Voorafgaand aan de huldiging van de Maastrichtse winnaar van de Giro d’Italia is in de stadhuishal een ontvangst voor genodigden. Het publiek zal ondertussen worden opgewarmd met muziek. Op de Markt wordt een catwalk aangelegd voor de huldiging. Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake zal, in aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens en staatssecretaris Martin van Rijn, Dumoulin toespreken op een naar verwachting bomvolle Markt. Daarna kent het programma, dat wordt gepresenteerd door wielerjournalist Sander Kleikers, nog enkele verrassingen. De huldiging eindigt omstreeks 20.00 uur.

Vanwege de te verwachten drukte, raadt de gemeente Maastricht geïnteresseerden aan op tijd richting de Markt te komen. Politie en handhavers zullen toezien op een ordentelijk verloop van de huldiging.