Iemand voordragen voor een lintje? Doe het voor 1 juni

Ieder jaar kent de Koning bij gelegenheid van Koningsdag onderscheidingen toe. U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Daarvoor geldt een strak tijdschema. Begin op tijd.

koninklijke onderscheiding

Ieder jaar kent de Koning bij gelegenheid van Koningsdag onderscheidingen toe. U kunt iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Daarvoor geldt een strak tijdschema. Voordrachten voor een koninklijke onderscheiding moeten daarom voor 1 juni bij de burgemeester van de woonplaats van de decorandus ingediend zijn. Meer informatie over een onderscheiding aanvragen vindt u in dit artikel.

Hoe voordragen?

Om iemand voor te dragen vult u een formulier in. U vindt het formulier op www.lintjes.nl. U vindt er ook meer informatie. Bijvoorbeeld: wanneer komt iemand in aanmerking voor een lintje? De nadruk ligt op de bijzondere persoonlijke verdiensten en prestaties van degene die wordt voorgedragen voor een onderscheiding.

Meer weten

Wilt u meer weten over het voordragen van iemand voor een koninklijke onderscheiding? Kijk op de pagina koninklijke onderscheiding aanvragen. Of neem contact op met Mady Ubags, medewerker afdeling Bestuurszaken van de gemeente Maastricht. U kunt haar bereiken via (043) 350 40 22 of mady.ubags@maastricht.nl.

Te laat?

Dient u het formulier later dan 1 juni in, dan worden ze niet meer voor Koningsdag 2020 in behandeling genomen.