Inloopbijeenkomsten fiets- en scooterstalling station

18 juni 2015

De gemeenteraad is op 9 juni akkoord gegaan met de bouw van een ondergrondse fiets- en scooterstalling voor ongeveer 3.000 fietsen en scooters onder het Stationsplein in Wyck. Tijdens twee inloopmomenten op 25 juni willen wij u graag laten zien wat de bouw van deze stalling betekent voor de omgeving rond het station.

afbeelding fietsenstalling station

De inloopbijeenkomst vindt op twee momenten plaats in hotel de L’Empereur aan de Stationsstraat 2: van 8.00 tot 9.30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Meer fietsparkeerplaatsen

Het aantal treinreizigers in Maastricht groeit. Daarom hebben we meer fietsparkeerplaatsen nodig. Rond het station zijn nu ongeveer 2.500 plekken beschikbaar. In 2030 zijn er naar verwachting 4.000 fietsstallingsplekken nodig.

Ondergrondse oplossing

Veertig verschillende mogelijkheden zijn onderzocht. Een ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein blijkt de beste oplossing. In de stalling is plaats voor gewone fietsen, buitenmodelfietsen, openbaar-vervoer (ov)-fietsen en scooters. In totaal een kleine 3.000. De stalling wordt uitgerust met extra ruime plekken en tien elektrische oplaadpunten. Voor de bijzondere fietsen en scooters worden aparte vakken gemaakt. Ook komt er in de stalling een werkplaats voor kleine reparaties. De eerste 24 uur kan gratis gestald worden; voor stallen langer dan 24 uur geldt een gangbaar tarief. De toegang van de fiets- en scooterstalling komt te liggen in de middenberm van de Stationsstraat. Om de stalling maximaal toegankelijk te maken, ook voor mindervaliden en voor bestuurders van zware scooters of e-bikes, worden er twee mechanische rolbanden aangebracht.

Planning

De werkzaamheden gaan begin 2016 van start. Eind 2017 zou de fiets- en scooterstalling klaar moeten zijn.

Meer weten?

Neem dan contact op met Marijke Terpstra, projectleider van de gemeente, via (043) 350 44 12 of marijke.terpstra@remove-memaastricht.nl.