Innovatest, Innowastion en Plus Starren winnen Maastricht Awards 2018

Onder grote belangstelling zijn gisterenavond de Maastricht Awards 2018 uitgereikt in Dormio Resorts Maastricht. Met deze prijzen wordt onderscheidend ondernemerschap zichtbaar gemaakt en waardering uitgesproken voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats. Tijdens de zevende editie waren er drie prijzen te vergeven; per Award werden drie bedrijven genomineerd. Innovatest is winnaar van de Rabo Made in Maastricht Award en Plus Starren mag met de Immens MVO Award Maastricht en Heuvelland naar huis. De Maastricht Student Entrepreneur Award is gewonnen door Innowastion voor het product Pieke Broodbier. Deze laatste prijs is nieuw en opgezet in samenwerking met Maastricht University, Zuyd Hogeschool, Leeuwenborgh en Arcus. "De negen genomineerden en uiteindelijke drie winnaars laten nog maar eens zien dat onze stad en regio barst van het talent en innovatief ondernemerschap. Daar mogen we met zijn allen bijzonder trots op zijn," aldus Vivianne Heijnen, wethouder economie van de gemeente Maastricht. 

De jury over de Rabo Made in Maastricht Award 2018:

De kwaliteit van de nominaties (Goal 043, Innovatest en Vectioneer) is indrukwekkend, zo blijkt uit het juryrapport. Geroemd worden de getoonde innovatiekracht, de passie voor het vak, het lef en de duidelijke toekomstvisie die uit hun daden spreekt. De genomineerden zijn stuk voor stuk trotse ambassadeurs van en voor Maastricht, aldus de jury, vanwege de aantrekkingskracht voor hooggekwalificeerde kenniswerkers. “We hebben Innovatest tot winnaar gekozen vanwege hun rol als wereldspeler in een niche markt, waarin ze de positie als marktleider hebben veroverd. Belangrijk is dat ze daarbij oog hebben voor design én voor duurzaamheid”, aldus juryvoorzitter Lou Nelissen.

Over Innovatest: dit bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert meetapparaten en de bijbehorende software die worden gebruikt voor het bepalen van de hardheid van metalen en kunststoffen. Deze onderneming, met vestigingen in Maastricht, Aken en Shanghai, is toeleverancier van technisch hoogwaardige en internationaal opererende bedrijven. Het bedrijf blinkt uit in de combinatie van design, state-of-the-art techniek, efficiente productie en een globale marketing waarbij Hollywood-achtige presentaties de aandacht trekken. Innovatest is in 2008 gestart met vijf medewkerers en heeft inmiddels wereldwijd 130 medewerkers full-time in dienst. De groeiambitie is vandaag de dag onverminderd groot.

De jury over de Maastricht Student Entrepreneur Award 2018:

De genomineerden Anilove, Innowastion met Pieke Broodbier en Medivrse met VR Peekaboo verdienen allemaal een Maastricht Award. Het zijn initiatieven waar Maastricht met recht trots op kan zijn: hier worden en zijn overtuigende visitekaartjes voor Maastricht ontwikkeld, niet in de laatste plaats vanwege de maatschappelijke betrokkenheid die uit alle nominaties spreekt.

De winnaar is Innowastion vanwege de waardering van de jury voor de combinatie van denken, doen en doorpakken. Met de ontwikkeling van Pieke-Broodbier is Innowastion de uitdaging aangegaan om met een duurzame missie te starten in een competitieve consumentenmarkt. De jury hoopt nog veel te horen van deze nieuwe Maastrichtse smaakmaker.

De jury over de Immens MVO-Award Maastricht-Heuvelland2018:

De drie genomineerden zijn Oostwegel Collection , Plus Starren en Pretpark de Valkenier. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk prikkelende en inspirerende voorbeelden. Ze maken de waarde van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zichtbaar en zijn erin geslaagd om winst te boeken met hun ‘inclusieve’ people-planet-profit-strategie, aldus de jury. Echter, de winnaar van deze Award wordt mede gekozen door het aanwezige publiek. Als winnaar is Plus Starren uit de bus gekomen. Juryvoorzitter Ton Smeets kan zich volledig vinden in deze einduitslag: “vooral vanwege de intrinsieke motivatie die deze ondernemer toont als hij vertelt over en laat zien hoe hij elke dag vorm geeft aan inclusiviteit. Een waardig voorbeeld voor alle ondernemers in Maastricht en Heuvelland!”

Over de Maastricht Awards

Met de Maastricht Awards spreekt de stad sinds 2012 haar waardering uit voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats óf die in 2018 aan een van de Maastrichtse onderwijsinstellingen studeren of hebben gestudeerd. Maastricht Awards maakt onderscheidend ondernemerschap zichtbaar en zet excellente ondernemers in de schijnwerpers. Inmiddels is het event uitgegroeid tot een initiatief vóór en dóór ondernemers, met als kartrekkers de gemeente Maastricht en vertegenwoordigers vanuit de maakindustrie, de diensten- en de vrijetijdssector. De Maastricht Awards wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van hoofdpartner Rabobank Maastricht en Omstreken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtawards.nl