Inspiratieboek Ambyerveld

Om potentiële kopers te laten zien wat er mogelijk is op de kavels in Ambyerveld, heeft de gemeente Maastricht samen met Maastricht-LAB, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. 38 architecten hebben meegedaan en vernieuwende ontwerpen ingediend.

De woonideeën in zijn gebundeld in een Inspiratieboek en bedoeld als inspiratie voor potentiële kopers en als podium voor de architecten. Ook is het boek digitaal te raadplegen, inclusief plattegronden van de ontwerpen, op de website: www.ambyerveldmaastricht.nl

Prijswinnaars

De winnaars kregen uit handen van wethouder Gerdo van Grootheest de prijzen uitgereikt. De eerste prijs van € 3.500,- is voor Maarten Huls van White Door Architects (Maastricht). Maarten Thewissen en Joost van Rooijen van Studio Komma (Den Haag) ontvingen de tweede prijs van  €2.500,-  En de derde prijs van €1.500,- is voor Daniëlle Huls van KettingHuls MAAKPLAATS HEM (Amsterdam).

Maastricht-LAB

De Gemeente Maastricht heeft Maastricht-LAB gevraagd een ontwerpwedstrijd te organiseren om de gebiedsontwikkeling Ambyerveld op gang te brengen. Met de ontwerpwedstrijd heeft Maastricht-LAB talent een podium geboden.

Maastricht -LAB is een cocreatief ontwikkelplatform, dat zoekt naar nieuwe vormen van stadsontwikkeling.  Door vernieuwende projecten en vraagstukken samen op te pakken met initiatiefnemers en partners, geeft Maastricht -LAB een impuls aan de stedelijke (her)ontwikkeling van Maastricht. We experimenteren in de stad en leren door te doen. De kennis die daarbij wordt ontwikkeld, delen wij openlijk met geïnteresseerde mensen en organisaties.