IRONMAN kiest voor toekomst in Maastricht en de Euregio

De gemeente Maastricht en de Provincie Limburg zijn zeer verheugd te kunnen melden dat IRONMAN verbonden blijft aan Maastricht en regio. Tijdens de persconferentie op vrijdag 4 augustus werden de handtekeningen gezet onder een contract voor het jaar 2018, en een intentieverklaring voor 2019 en 2020.

De wereldberoemde triatlon is inmiddels een vast item op de sportevenementenkalender van Maastricht en de Euregio. IRONMAN kent een grote sportieve en economische waarde. Zo bedroeg de spin-off in 2016  4,3 miljoen euro. Op sportief gebied is de aandacht voor triatlonevenementen in Limburg groeiend. Ook de triatlonclubs zagen hun ledenaantal stijgen de afgelopen jaren. Daarnaast is IRONMAN een voorbeeld van euregionale samenwerking: Maastricht en Limburg werken samen met Bilzen, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul, bij de organisatie van IRONMAN. Tot slot is IRONMAN een zeer internationaal evenement, waardoor het prima past bij het internationale karakter van Maastricht. Het verlengen van de verbintenis van IRONMAN met Maastricht betekent ook dat de Maastricht Sport Night Run op vrijdagavond en de finalewedstrijd Maastricht Sport IRONKIDS verzekerd zijn van hun toekomst. 

Booming

Triatlon is ‘booming’ in de regio en er wordt stevig geïnvesteerd op het gebied van talentontwikkeling, topsport, breedtesport en evenementen. Triatlon is ook één van de hardst groeiende sporten van Nederland en in Limburg tekent deze groei zicht het sterkst af. De Euregio herbergt met ook de ’Bilzen 111’, de ‘1/8ste triatlon en de supersprint’ in Eijsden Margraten en het IRONKIDS-circuit ook belangrijke wedstrijden. In Stein, Horst en Weert worden en werden al jarenlang succesvolle triatlons georganiseerd. Aan laatstgenoemde stad werden onlangs zelfde de Europese Kampioenschappen triatlon toegewezen, die in 2019 worden gehouden. Het Nederlands Triathlon Centrum in Sportzone Sittard-Geleen biedt tot slot belangrijke opleidings- en trainingsfaciliteiten voor de aankomend en professioneel triatleet.