Juni en december: chip- en registratiemaanden voor honden en katten

Afbeelding hond en kat

Is uw hond of kat nog niet gechipt en geregistreerd? Dan kunt u dit in de maanden juni en december tegen een gereduceerd tarief laten doen. Want deze maanden staat dit jaar in het teken van het chippen en registreren van je huisdier. Alle honden- en kattenbezitters die hun dier nog niet hebben laten chippen wordt geadviseerd dit vooral nog vóór de vakantie en anders in december te regelen. De meeste dierenartsen in Maastricht ondersteunen de chipmaanden met een speciale kortingsactie. In de maanden juni en december kunt u uw hond of kat voor € 20,00 laten chippen bij de onderstaande dierenartsen: 

  • Dierenarts Croughs – Meerssenerweg 23, Telefoon (043) 363 84 52
  • Dierenarts Kusters – De Beente 28, Telefoon (043) 356 05 55
  • Dierenarts Gorissen – St. Josephstraat 101 (Meerssen), Telefoon (043) 364 43 06
  • Dierenarts Smeets – Ambyerstraat-Noord 56, Telefoon (043) 363 37 72
  • Dierenarts Verhey – Oranjeplein 14 en St. Annalaan 4, Telefoon (043) 363 18 18
  • Dierenarts Wetzels – Eenhoornsingel 30, Telefoon (043) 343 30 70

Chip- en registratieplicht

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden. Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want heel veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben! Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is, en worden dier en baasje onnodig gescheiden. Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

Informatie

Kijk voor meer informatie over chippen en registreren van huisdieren op de volgende links: http://www.chipjedier.nl/ en http://www.licg.nl