Keurmerk Veilig Ondernemen voor Stokstraatkwartier

21 mei 2015

De ondernemersvereniging Stokstraatkwartier is de trotse bezitter van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Afbeelding Stokstraat

Naar aanleiding van een overval op een juwelier sloegen de ondernemersvereniging, politie, brandweer en gemeente  eind februari de handen in elkaar om herhaling te voorkomen. Daardoor wordt er nu veel beter samengewerkt. En is achterstallig onderhoud  opgepakt.

Veiligheid voorop

De gemeente hecht veel waarde aan de veiligheid van inwoners, ondernemers en bezoekers. Samen met de politie en de hulpdiensten willen we de samenwerking op dit punt met maatschappelijke partners en professionals verder versterken. Elke overval, inbraak of diefstal is een te veel. Niet alleen door de directe schade en overlast, maar vooral door de gevoelsmatige impact op ondernemers en medewerkers.

Keurmerkbezitters

In Maastricht is het Keurmerk Veilig Ondernemen al uitgereikt aan de bedrijventerreinen Bosscherveld, Beatrixhaven, Randwyck, Scharn Noord, Maastricht-Eijsden en Scharn-Heer. In voorbereiding zijn de Voltastraat en Mosae Forum.