Kinderen ontbijten met de burgemeester van Maastricht

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Op  6 november aanstaande zullen 25 kinderen van basisschool ’t Spoor uit Limmel samen met burgemeester Hoes een gezond ontbijt eten in het Stadhuis van Maastricht.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Dit jaar is het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt Make-A-Wish Nederland. Deze organisatie vervult de liefste wens van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De gemeente Maastricht doneert aan Make-A-Wish Nederland een symbolisch bedrag voor de ontbijtjes die de kinderen meebrengen.

Wanneer:         6 november 2013, 8.30 – 9.30 uur
Waar:               Merretkamer, Stadhuis U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.