Iemand voordragen voor een lintje? Doe het voor 1 juli

17 mei 2018

Afbeelding vlaggen

Ieder jaar kent de Koning bij gelegenheid van Koningsdag onderscheidingen toe. U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Daarvoor geldt een strak tijdschema. Voordrachten voor een Koninklijke onderscheiding moeten daarom voor 1 juli bij de burgemeester van de woonplaats van de decorandus ingediend zijn. Meer informatie over een onderscheiding aanvragen vindt u in dit artikel.

Hoe voordragen?

Om iemand voor te dragen vult u een formulier in. U vindt het formulier op www.lintjes.nl. U vindt er ook meer informatie. Bijvoorbeeld: wanneer komt iemand in aanmerking voor een lintje? De nadruk ligt op de bijzondere persoonlijke verdiensten en prestaties van degene die wordt voorgedragen voor een onderscheiding.

Meer weten

Wilt u meer weten over het voordragen van iemand voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met Mady Ubags, medewerker afdeling Bestuurszaken van de gemeente Maastricht. U kunt haar bereiken via (043) 350 40 22 of mady.ubags@remove-memaastricht.nl.

Te laat?

Dient u het formulier later dan 1 juli in, dan worden ze niet meer voor Koningsdag 2019 in behandeling genomen.