Kopje thee?

MyMaastricht.nl, Universiteit Maastricht en de gemeente hebben een initiatief opgezet om studenten en bewoners van Maastricht met elkaar kennis te laten maken. Onder het genot van een kopje thee.

2 studenten staan voor de stand met de kaarten op de INKOM-informatiemarkt.

2 studenten staan voor de stand met de kaarten op de INKOM-informatiemarkt.

In samenwerking met Blanche Dael en de MTB zijn 10.000 kaarten gedrukt. Studenten kunnen de kaarten tijdens verschillende evenementen en op verschillende plekken in de stad meenemen. Aan iedere kaart is een theezakje bevestigd. Een ingevulde kaart is een uitnodiging voor de buren voor een kop thee.

De kaarten hebben hun debuut gemaakt tijdens de INKOM-informatiemarkt. En de eerste reacties zijn positief. Ze zijn alleen nog niet in heel grote getale meegenomen.

Uit onderzoek naar studentenoverlast blijkt dat studenten zich vaak helemaal niet bewust zijn van het feit dat ze overlast veroorzaken en rekening moeten houden met buurtgenoten. Buurtbewoners op hun beurt melden dat ze niet weten wie naast hen woont. Met deze actie hopen de initiatiefnemers vooral preventief te werk te gaan en overlast te voorkomen.