Levensmiddelenwinkels mogen eerder open op 24 en 31 december

23 november 2017

Alle levensmiddelenzaken in Maastricht mogen op zondag 24 en zondag 31 december 2017 hun deuren openen vanaf 9.00 uur (in plaats van 12.00 uur). Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van de levensmiddelenbranche.

Dit jaar vallen zowel de laatste dag voor Kerst als Oudejaarsdag op zondag. Deze dagen zijn voor levensmiddelenzaken de drukste van het jaar. Vooral supermarkten hadden aangegeven problemen te voorzien (zoals verkeerschaos op parkeerplaatsen en toegangswegen naar winkelcentra), wanneer ze de massale drukte moeten verwerken tijdens de reguliere zondagopenstelling (van 12.00 – 18.00 uur). Het college heeft daarom besloten de openingstijden voor de levensmiddelenbranche op deze twee zondagen te verruimen van 9.00 tot 18.00 uur.

“We willen de levensmiddelenzaken en hun consumenten in dit bijzondere geval tegemoet komen. Heel veel Maastrichtenaren hebben behoefte om hun verswaren de dag voor Kerst en op Oudjaarsdag in te kopen. We willen met dit besluit waarborgen dat dit ook op een veilige en prettige manier kan”, aldus wethouder voor economie John Aarts.

Via www.gemeentemaastricht.nl/winkeltijden kunnen winkeliers aan de hand van hun SBI-code controleren of zij in aanmerking komen voor de verruimde openstelling op deze twee zondagen.