Maastricht Awards 2015 uitgereikt

Café Local, De Bisschopsmolen en 3D By Flow uitgeroepen tot Maastrichtse ondernemers van het jaar

Onder grote belangstelling werden gisteravond in het Mercedes-Benz Customer Assistance Center de Maastricht Awards uitgereikt: dé jaarlijkse prijzen van en voor ondernemend Maastricht. In de prijzen vielen De Bisschopsmolen (Made in Maastricht), 3D By Flow (beste starter) en Café Local (meest gastvrije bedrijf). De Rabobank Oeuvreprijs werd uitgereikt aan Tineke en Pierre Gubbels, de oprichters en eigenaren van MediReva, voor hun jarenlange verdiensten en bijdrage aan de Maastrichtse economie. 

Maastricht Awards

Maastricht Awards is een initiatief van vele betrokken Maastrichtse ondernemers, gemeente Maastricht, Centrummanagement Maastricht, VVV / Maastricht Marketing en Gastvrij Maastricht. Zij willen met het uitreiken van deze ondernemersprijzen onderscheidend Maastrichts ondernemerschap meer zichtbaar maken in de stad en waardering uitspreken voor de vele ondernemers die zich Maastricht hebben gekozen als vestigingsplaats. 

Awardwinnaars 2015

Meest gastvrije bedrijf

Café Local (Markt 38), geleid door eigenaar Dennis Stroes, ging met de prijs voor meest gastvrije bedrijf aan de haal. Het café stoelt op lokale producten en is een plek waar zowel de Maastrichtenaar, als de internationale toerist zich snel “local” voelt.

Uit het juryrapport:

“De medewerkers stralen passie en vakmanschap uit en hebben oog voor detail. Een extroverte onderneming die bijdraagt aan de omgeving, zichtbaar is in de stad, met een toekomstproof en hybride businessmodel.”

Made in Maastricht

In de categorie Made in Maastricht veroverde De Bisschopsmolen (Stenen Brug 3) de award. In De Bisschopsmolen, onder leiding van eigenaar Frank van Eerd, krijgt brood alle aandacht. Vanuit hun molen uit de zevende eeuw verkopen ze speltbroden en andere lekkernijen, gemaakt van natuurproducten, geven ze educatieve work-shops, beheren ze een webshop en laten ze het product per fiets bezorgen bij de klant.

Uit het juryrapport:

“…profileert  zich in passie en ondernemersgeest. Bij de ondernemer staat het belang voor de stad Maastricht en de aangrenzende regio voorop. De publiciteit in diverse kranten en vakbladen, nationaal maar ook zeker internationaal, van Amerika tot Australië, zetten hun op de kaart als gespecialiseerd bedrijf waar maatschappelijk verantwoord ondernemen een groot goed is. Hun positieve uitstraling geeft dat gedeelte van de binnenstad een positieve boost.”

Beste starter

Tot beste starter werd verkozen 3D By Flow (Herbenusstraat 89). Dit innovatieve bedrijf, gestart in mei 2014, is gespecialiseerd in 3Dprinttechniek en ontwikkelt en fabriceert 3D printers. Daarnaast doet het bedrijf onderzoek naar nieuwe printmaterialen. Wereldwijd geeft 3D By Flow presentaties, trainingen en demo’s.

Uit het juryrapport:

“Het nog jonge bedrijf is een schoolvoorbeeld voor andere starters. Gedragen door een enthousiaste uitvinder die met passie zijn product steeds weer verfijnd. Als enige in zijn soort heeft het bedrijf een draagbare 3D printer ontwikkeld. Daarnaast is de printer uniek, omdat grondstoffen/materialen kunnen worden geprint met een inmiddels gepatenteerd wisselsysteem voor de printkop.”

Rabobank Oeuvreprijs

De Rabobank Oeuvreprijs werd uitgereikt aan Tineke en Pierre Gubbels de Oeuvre Award 2015. Tineke en Pierre Gubbels zijn de oprichters van Medireva, een medische speciaalzaak die zorgt voor de levering van medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen door heel Nederland. 

In 1979 startte dit ondernemerskoppel vanuit de woonkamer van het ouderlijk huis een kleinschalig bedrijf dat rolstoelen en krukken verkocht aan de plaatselijke afnemer. De onderneming groeide uit tot een landelijk specialist, die levert aan particulieren, ziekenhuizen en zorginstellingen. Het bedrijf kent een 24-uurs distributie, verwerkt maar liefst 8000 telefoontjes per week en scoort een 9,6 voor klanttevredenheid.  Met 200 professionals en drie locaties is het bedrijf van substantiële waarde voor de economie en werkgelegenheid van Maastricht. Tineke en Pierre Gubbels, zijn met hun verdiensten ambassadeurs voor ondernemend Maastricht en een inspiratiebron voor vele, jonge ondernemers.

De prijswinnaars namen naast een trofee, gemaakt door Machinefabriek Bosserveld, diverse andere prijzen (weekendje Amsterdam, bedrijfsfilmpje, een MVV-businesseat voor 1 jaar,  etc.) in ontvangst.