Maastricht beste middelgrote markt van Nederland!

De Maastrichtse woensdagmarkt is uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse verkiezingen voor de beste markt van Nederland 2017 in de categorie middelgrote markt. De verkiezing is door de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) georganiseerd.

Succesvolle invulling

Vernieuwen van de woensdagmarkt betekent niet starten van een nieuw, vast concept, maar veel meer de start van een gezamenlijke zoektocht naar een succesvolle invulling van de wensen van de Maastrichtenaren en bezoekers van de markt. Sinds het najaar van 2015 werken de marktondernemers en de gemeente aan deze vernieuwing. En dat is ons nu gelukt, laat Marktwethouder Jack Gerats weten: ‘Door de Maastrichtse woensdagmarkt te verkiezen tot winnaar van 2017 wordt dit ook door de CVAH onderschreven. Om trots op te zijn, gefeliciteerd voor hen die dit hebben waargemaakt!

Nadat in 2014 de Maastrichtse vrijdagmarkt is uitgeroepen tot de beste markt van Nederland draagt nu ook de Maastrichtse woensdagmarkt de titel van beste middelgrote markt van Nederland.

Marktwethouder Jack Gerats brengt woensdag 15 maart tussen 12.00 en 12.30 uur een bezoek aan de marktondernemers om hun persoonlijk te feliciteren met het prachtige resultaat.

Beleving tijdens de woensdagmarkt

De gemeente en de marktondernemers willen dat een bezoek aan de woensdagmarkt een beleving is. Daarom vinden er wekelijks speciale activiteiten plaats. Van workshops en modeshows tot kookclinics. Voor deze activiteiten geldt één belangrijke voorwaarde: ze moeten aansluiten bij de producten van de markt.

Proef de markt!

Centraal op de woensdagmarkt is het ‘foodplein’, waar verschillende verse hapjes te koop zijn: van saté van de houtskoolbarbecue of hamburgers tot Griekse hapjes of de Oosterse fusionkeuken. De huiskok verzorgt regelmatig gratis hapjes van verse producten van de Markt.

Voor alle informatie over de Markten in Maastricht, ga naar http://www.marktenmaastricht.nl/.