Maastricht huldigt Tom Dumoulin woensdag 31 mei om 19.00 uur

Maastricht is ontzettend trots op de zege van Tom Dumoulin in de Giro d’Italia. Vanwege die fenomenale prestatie huldigt het stadsbestuur de Maastrichtse renner aanstaande woensdag 31 mei op de Markt. De huldiging begint omstreeks 19.00 uur en is uiteraard toegankelijk voor iedereen.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake: “Als stadsbestuur, maar eigenlijk als hele stad, zijn wij natuurlijk ontzettend ‘gruuts’ op Tom. Hij verdient een prachtig eerbetoon aanstaande woensdag. Maastricht kan daar als geen ander voor zorgen.” Tom Dumoulin zelf laat weten uit te kijken naar de huldiging: “Ik heb ontzettend genoten van alle reacties en felicitaties de afgelopen dagen. Dat ‘mijn’ stad Maastricht mij daarnaast nog eens extra in het zonnetje wil zetten vind ik een grote eer.”

Voorafgaand aan de huldiging van de Maastrichtse winnaar van de Giro d’Italia is in de stadhuishal een ontvangst voor genodigden. Het publiek zal ondertussen worden opgewarmd met muziek. Op de Markt wordt een catwalk aangelegd voor de huldiging. Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake zal, in aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens en staatssecretaris Martin van Rijn, Dumoulin toespreken op een naar verwachting bomvolle Markt. Daarna kent het programma, dat wordt gepresenteerd door wielerjournalist Sander Kleikers, nog enkele verrassingen. De huldiging eindigt omstreeks 20.00 uur.

Vanwege de te verwachten drukte, raadt de gemeente Maastricht geïnteresseerden aan op tijd richting de Markt te komen. Politie en handhavers zullen toezien op een ordentelijk verloop van de huldiging.