Maastricht is klaar voor 30 augustus!

Burgemeester Hoes heeft dinsdagmiddag een toelichting gegeven op de voorbereidingen voor de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht.

logo 200 jaar koninkrijk

De burgemeester verheugt zich om de vier staatshoofden in Maastricht te ontvangen: “Het is een hele eer om ons koningspaar en drie andere staatshoofden met hun partner in Maastricht te ontvangen en zo het visitekaartje van Nederland te zijn. De voorbereidingen zijn lang geleden begonnen, veel mensen hebben hiervoor een belangrijke bijdrage geleverd. Naast alle artiesten, modellen en muzikanten, het team van Mode Maastricht, de vrijwilligers en standhouders van het Preuvenemint, zijn zaterdag veel medewerkers van het Nationaal Comité, de gemeente, de provincie, de verschillende veiligheidsdiensten aan het werk deze viering zo soepel mogelijk te laten verlopen.” 

Vier staatshoofden

Zaterdag 30 augustus bezoeken Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima, Zijne Majesteit Koning Filip en Hare Majesteit Koningin Mathilde van België alsook Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en de Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland en zijn partner Daniela Schadt de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht. 

Feestelijke programma

Het programma begint zaterdagmiddag om 14.30 uur met een spektakel op de Markt met medewerking van onder andere Gé Reinders, Hadewych Minis, stadsbeiaardier Frank Steijns, Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht, Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden en het United World College of Maastricht. Daarna verplaatst zich het gezelschap naar het Theater aan het Vrijthof voor een congres over de Nederlandse positie in het buitenland met onder andere lezingen door Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en Bondspresident Joachim Gauck. Via een kort bezoek aan het Preuvenemint wordt het officiële gedeelte afgesloten met een diner in het Gouvernement.

Routekaart

Burgemeester Hoes heeft dinsdagmiddag ook het eerste exemplaar van de routekaart De Koninklijke weg door Maastricht in ontvangst genomen. Deze kaart is samengesteld door historici Servé Minis en Jac van den Boogaard. De Koninklijke weg door Maastricht biedt een elegante route langs de belangrijke ankerplekken en gebeurtenissen die herinneren aan het Koninklijk Huis. Vanaf woensdag 27 augustus is routekaart, gratis en zolang de voorraad strekt, te verkrijgen bij het Museum aan het Vrijthof of downloaden.

200 jaar Koninkrijk

200 jaar Koninkrijk in Maastricht wordt georganiseerd door het Nationaal Comité in samenwerking met de Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg. Kijk voor meer informatie op www.200jaarkoninkrijk.nl en www.maastrichtviert200jaarkoninkrijk.nl.