Maastricht: Meet Europe wordt zichtbaar in de stad

Brandingsamenwerking zichtbaar door de Maastrichtse Ster aan de Graanmarkt

Wethouder John Aarts en stagiaire Sarah onthullen de Maastrichtse Ster

De gemeente Maastricht, Maastricht University, Maastricht Health Campus, A2 Maastricht, Belvédère Maastricht, Regiobranding Zuidlimburg en VVV Maastricht hebben al geruime tijd de handen ineen geslagen. Samen werken ze aan de branding van de stad Maastricht. Dat doen ze onder de noemer Maastricht: Meet Europe. Één verhaal, dat de kernwaarden (authentiek, open, dynamisch, gemoedelijk en vooruitstrevend) van onze stad herbergt.

Onthulling Maastrichtse Ster

Om de zichtbaarheid van Maastricht: Meet Europe te vergroten, onthulde wethouder John Aarts vandaag de Maastrichtse Ster aan de Graanmarkt. Dit tastbare en vertrouwde stadsicoon zorgt ervoor dat bezoekers en bewoners van onze stad met Maastricht: Meet Europe vertrouwd raken en op een spontane manier zélf ervoor zorgen dat Maastricht met haar authentieke én internationale karakter 'in the picture' blijft. Zo wordt Maastricht steeds meer geassocieerd met een stad in al haar verschijningsvormen, een stad die ook jongeren, studenten en verblijfsgasten prikkelt. Een stad die vernieuwing koppelt aan haar sterke authentieke karakter.

Deze ster is de eerste van 2 sterren die de stad Maastricht zal gaan sieren. De tweede ster zal vanaf begin september 2014 een prominente plek krijgen in het bloemperk tegenover het Centraal Station. Deze beide sterren staan niet op zichzelf: nieuw zijn ook de zes doeken bij de entree van de stad die de bezoeker van Maastricht vanaf nu welkom heten.