Maastricht wederom dé beste stedentrip van Nederland

Zoover Award 2017 voor Maastricht

Persbericht Zoover:

Maastricht wint de Zoover Award voor Beste Stedentrip van Nederland met een gemiddeld cijfer van een 9.  Vorig jaar won Maastricht ook al deze consumentenprijs, toen werd Maastricht nog gewaardeerd met een waarderingscijfer 8,8. De Award is vandaag overhandigd aan de wethouder op het stadhuis in Maastricht. Met name de ‘sfeer’ en de ‘algemene indruk’ zijn flink gestegen ten opzichte van 2015.

De uitkomst is gebaseerd op beoordelingen van bezoekers aan de stad. Er is gekeken naar de algemene waardering, het uitgaansleven, de cultuur, de omgeving en de sfeer. Voor de berekening zijn ruim 200.000 consumentenbeoordelingen uit 2016 meegenomen.
 
“Het is geweldig dat bezoekers Maastricht zo goed blijven waarderen en dat het elk jaar zelfs beter wordt. Onze stad heeft veel te bieden. Maastricht is niet alleen een gemoedelijke, Bourgondische stad met veel monumenten en een rijke historie. De stad is dankzij haar jonge universiteit en internationale karakter een kleurrijke ontmoetingsplek, waar verschillende culturen en nationaliteiten als vanzelf samenkomen en waar jong en oud, traditie en modern, hand in hand gaan.  Juist die combinatie maakt Maastricht zo onweerstaanbaar,” aldus wethouder voor Economie John Aarts. 

“De hoge bezoekerswaardering toont ook aan dat het gevoerde beleid om constant te waken over en te investeren in de kwaliteit van de openbare ruimte zich terug betaalt. Samen met ondernemers, Centrummanagement en Maastricht Marketing investeren we in evenementen en culturele uitingen in de openbare ruimte, die zorgen voor de sfeer en beleving waar de huidige bezoeker en klant om vraagt. Dat wordt kennelijk gewaardeerd.”

Grootste stijgers en dalers

Maastricht behoudt de nummer een positie maar de overige steden in de top tien lijst zijn in beweging. Zo staat Breda dit jaar op een tweede plek met een 8,8. Vorig jaar was deze plek nog voor Den Bosch, die nu overigens niet meer in de top lijst voorkomt. Rotterdam is de grootste stijger in de lijst. Vorig jaar stond Rotterdam nog op een tiende plek met een 8,24. Nu wordt de Maasstad gewaardeerd met een 8,6. Op alle aspecten groeit deze stad maar de ‘sfeer’ wordt met name steeds beter gewaardeerd. De ambities en inspanningen van de gemeente om Rotterdam tot een binnenstad te maken waar altijd iets te doen is, lijkt haar vruchten af te werpen.

Over Zoover

Het reviewplatform Zoover ontstond in 2005 en was het eerste platform waar vakantieliefhebbers een review konden schrijven over hun vakantie. Reviews van en voor reizigers van hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Op dit moment kent de site meer dan 1,5 miljoen onafhankelijke reviews. Zoover helpt vakantieliefhebbers bij het vinden van de perfecte vakantie.

Lees meer over de Zoover Award 2017