Maastrichts Persluchtakkoord uitgebreid en akkoord gesloten met gebiedsontwikkelaar AM

De bedrijven O-I Manufacturing en Lawter hebben zich aangesloten bij het Maastrichts Energie Akkoord (MEA) Perslucht. En ook gebiedsontwikkelaar ondertekende een akkoord. AM ontwikkelt 84 woningen in het gebied Zouwdalveste in Maastricht.

Afbeelding ondertekening akkoord Perslucht

Perslucht wordt in de industrie gebruikt om machines in beweging te brengen. Maar door de hoge druk in de persluchtinstallaties ontstaan lekkages en gaat energie verloren. Dat is jammer. Daarom vinden we het belangrijk om de efficiency van de installaties te blijven verbeteren. In dit MEA-akkoord zijn daarover afspraken gemaakt. Anderhalf jaar eerder sloten Sibelco, Chromaflo, DS Metaal, Johnson Matthey, Mora, Mosa en Radium Foam ook het MEA-akkoord perslucht.

Duurzaam wonen in ZouwdalVeste

 De woningen in ZouwdalVeste zijn standaard energiezuinig door isolatie en driedubbele glas en wekken zelf energie op met zonnepanelen. De woningen krijgen zuinige kranen en het regenwater wordt opgevangen in wadi’s onder de grond. De bouwmaterialen hebben een duurzame bron en gaan lang mee. De openbare ruimte krijgt veel groen en wordt verlicht met ledlampen. Daarnaast worden er 14 zogenoemde Nul Op de Meter woningen gebouwd. Nul op de Meter wil zeggen dat de woningen Energie neutraal en aardgasvrij zijn. Deze woningen hebben een warmtepomp en zonnepanelen voor de verwarming en het warme water. Meer weten? Check https://www.woneninzouwdalveste.nl/

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor meer energie- en akkoordennieuws.