Maastrichtse Toppers 2014 uitgereikt

Laura Metaal, Weelec, Mes Amis en Limburg Filter uitgeroepen tot Maastrichtse ondernemers van het jaar

Onder grote belangstelling werden gisteravond in het Mercedes-Benz Customer Assistance Center de Maastrichtse Toppers uitgereikt. Ondernemersprijzen van en voor Maastrichtse ondernemers. In de prijzen vielen Laura Metaal (beste maakbedrijf), Weelec (meest veelbelovende starter), Mes Amis (meest gastvrije bedrijf) en Limburg Filter (beste kennisbedrijf). De Rabobank Oeuvreprijs werd uitgereikt aan Marcel Mourmans voor zijn jarenlange verdiensten en bijdrage aan de Maastrichtse economie.  De Toppers is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Maastricht en het bedrijfsleven

Maastrichtse Toppers

De Maastrichtse Toppers werden gisteren voor het derde opeenvolgende jaar uitgereikt. De gemeente Maastricht wil met het uitreiken van deze ondernemersprijzen haar waardering uitspreken voor de vele ondernemers die Maastricht hebben gekozen als vestigingsplaats. Bij de toekenning van de prijzen wordt gelet op belang van een bedrijf voor Maastricht, de groei van de werkgelegenheid, het ambitieniveau, de wil om te innoveren en te investeren, service aan de klanten en het personeelsbeleid. Vele Maastrichtse bedrijven (waaronder de Rabobank als hoofdsponsor) dragen financieel bij.* Andere ondernemers faciliteren, nemen zitting in de jury of organiseren mee. Ook de projectgroep Gastvrij Maastricht (onder leiding van het Centrummanagement Maastricht en VVV Maastricht) neemt deel, evenals WijLimburg.

Prijswinnaars 2014

Meest gastvrije bedrijf

Wijnrestaurant Mes Amis (Tongersestraat 5), geleid door eigenaresse Annaline Doelen, ging met de prijs voor meest gastvrije bedrijf aan de haal. Annaline Doelen werkt in haar restaurant vooral met regionale wijnen, die door haar uitbundig gepromoot worden.

Uit het juryrapport:

“In deze zaak worden passie en gastvrijheid als vanzelfsprekendheid beschouwd.Op social media is de ondernemer veelvuldig te vinden met creatieve en onderscheidende acties”

Beste kennisbedrijf

Limburg Filter (Weustenraadstraat 7), gespecialiseerd in professionele apparatuur en chemie voor filtratie van vloeistoffen en afvalwaterzuivering, werd verkozen tot beste kennisbedrijf.

Uit het juryrapport:

“ … veel lof voor de innovatiekracht van dit relatief kleine bedrijf in een

conservatieve markt. En met name de slimheid waarmee de innovatie samen met partners in de regio tot stand gebracht is. Het bedrijf heeft zelf de benodigde kennis ontwikkeld en gepatenteerd, waardoor ze een interessante uitgangspositie voor zichzelf in de markt gecreëerd hebben” 

Meest veelbelovende starter

Cyrille Depondt is met zijn bedrijf Weelec (Windmolen 4 - 6), gespecialiseerd in de verwerking van elektronisch afval, uitgeroepen tot meest veelbelovende starter.  

Uit het juryrapport:

“De ondernemer is zeer gedreven en straalt een enorme ambitie uit. (…). Weelec is zeer innoverend in de strijd tegen milieuvervuiling en werkt structureel met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het reeds aanwezige succes is ‘opschaalbaar’, ook internationaal.”

Beste maakbedrijf

Laura Metaal Staalcenter Maastricht (Ankerkade 51), onder leiding van directeur Friso de Vries, nam de prijs voor beste maakbedrijf in ontvangst.

Uit het juryrapport:

“Het bedrijf laat zien dat investeren in deze stad en regio loont. Laura Metaal is een belangrijke speler in haar markt en laat ambitie zien om de grootste te zijn en te blijven in haar marktgebied.”

Rabobank Oeuvreprijs

Marcel Mourmans: o.a. Mora, Thiessen wijnkoopers bv.

Een echte Topper-ondernemer: bekend als oprichter van Mora snacks, maar ook na de verkoop hiervan (aan Unilever) blijven ondernemen op een betrokken, gepassioneerde en innovatieve wijze. Dit blijkt ook wel uit zijn actieve betrokkenheid bij Thiessen wijnverkoop. Marcel Mourmans heeft in zijn investeringen vaker bewust grote risico’s durven nemen. Zijn betekenis voor de stad is groot, als werkgever, als ambassadeur en als inspirator voor andere, jonge ondernemers.

Prijswinnaars namen naast een trofee, gemaakt door Machinefabriek Bosserveld, diverse andere prijzen (coachingstraject, toets businessplan, advertentieruimte, etc.) in ontvangst.

Made in Maastricht

De uitreiking van de Maastrichtse Toppers is een van de vele activiteiten die de gemeente Maastricht onderneemt in het kader van Made in Maastricht. De gemeente heeft onder die vlag de ambitie om onderscheidend Maastrichts ondernemerschap meer zichtbaar te maken in de stad. Made in Maastricht staat voor hoe in Maastricht wordt gewerkt en zaken worden gedaan en voor de unieke producten die in deze stad worden bedacht, ontworpen of vervaardigd.

Meer informatie over de prijsuitreiking treft u aan op de website www.maastrichtsetoppers.nl.    

*Een overzicht van alle sponsoren vindt u op de website.