Mantelzorgers in het zonnetje op Dag van de Mantelzorg

V.l.n.r. Gertie de Veen, Annemie, wethouder Gerats en Anita.

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg. De gemeente Maastricht en Steunpunt Mantelzorg hebben daarom vandaag 33 mantelzorgers een bloemetje gegeven voor hun inzet.

Deze mantelzorgers werden hiervoor aangemeld door hun vrienden, familie of diegenen die zij mantelzorg verlenen. Wethouder Gerats bracht twee van deze mantelzorgers een bezoek: 'Mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor hun vrienden, bekenden of buurtgenoten. Dat verdient een compliment. Ik ben daarom blij dat we een aantal van hen in het zonnetje hebben kunnen zetten!'

Mantelzorgvriendelijke bedrijven

Envida, Rijkswaterstaat en Annex kregen in juli al een prijs van de gemeente Maastricht in het kader van de actie 'Attentie voor een Attentie'. Zij kregen deze prijs omdat hun medewerkers ze hadden voorgedragen als 'mantelzorgvriendelijk' bedrijf.

Foto:

Wethouder Gerats reikte het bloemetje uit aan mantelzorger Anita en aan Annemie, die zelf vroeger ook mantelzorger was. Gertie de Veen, directeur van Steunpunt Mantelzorg Zuid was ook aanwezig.