Markten deze week ingekort wegens hitte

In verband met de te verwachten hitte heeft de gemeente Maastricht besloten de weekmarkten van woensdag 1 juli en vrijdag 3 juli a.s. in te korten. Beide markten eindigen om 13:00 uur in plaats van 15:00 uur.

Veiligheid

Zowel op woensdag als op vrijdag worden temperaturen van ruim boven de 30 graden Celsius verwacht. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur op de Markt, in de volle zon en zonder beschutting, hoger ligt. Voor de veiligheid van de ondernemer en de bezoeker is het daarom verstandig beide markten te beëindigen voor het warmste moment van de dag aanbreekt.

Etenswaren

Ondernemers in etenswaren hebben bovendien aangegeven dat de koelinstallaties de extreme hitte mogelijk niet aan kunnen. Daardoor lopen zij het risico de verkoopactiviteiten sowieso vroegtijdig te moeten staken.

De Woensdag- en de Vrijdagmarkt starten om 09:00.