Masterplan filmtalent Limburg nu al in de prijzen

Creatief Maastricht laat zich zien. Het Masterplan Filmtalent Maastricht/Limburg  is onderdeel van de impuls die gegeven wordt aan de creatieve industrie. Dit project is nog nauwelijks van start gegaan en nu al zijn er successen te melden. 

De animatiefilm Connecting Flights van Arthur Gorissen en Elbe Stevens is door een commissie van Nederlandse filmprofessionals geselecteerd voor de Dutch Shorts, een prestigieuze presentatie van de beste Nederlandse korte films. Deze selectie zal in ieder geval worden vertoond tijdens het internationale kortfilmfestival in Clermont-Ferrand, het belangrijkste kortfilmfestival ter wereld, maar ook tijdens de filmfestivals van Berlijn en Cannes. 

De film De Smet is een tragikomische film van Thomas Baerten en Wim Geudens; de film heeft tijdens het kortfilmfestival in Leuven niet alleen de grote publieksprijs gewonnen, maar ook de Humo-award. De film is bovendien geselecteerd voor de competitie in Clermont-Ferrand en heeft in België een distributeur gevonden voor vertoning in de bioscoop, op tv en via dvd en vod. De film zal worden uitgebracht in Japan; het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft geld beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van een scenario voor een televisiereeks, gebaseerd op de film.