Miljoenenimpuls voor sportpark Heugem

Sportpark Heugem krijgt een impuls van 2.742.000 euro. Van dat bedrag wordt het sportcomplex opgeknapt en gemoderniseerd. Het complex wordt voorzien van twee kunstgrasvelden, één natuurgrasveld en één natuurgras-oefenveld. De revitalisering van het veldenarsenaal en de opknapbeurt van het complex staan opgenomen in een voorstel van het stadsbestuur. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met dat voorstel.

Samenwerking

Op dit moment beschikt Sportpark Heugem, dat gebruikt wordt door de voetbalclubs RKHSV en DBSV Red Socks, over drie grasvelden, een oefenveld en een oefenstrook. Aanvankelijk was de bedoeling dat ook VV De Heeg de overstap zou maken naar Sportpark Heugem, maar deze vereniging hield afgelopen zomer op te bestaan. Diverse leden stapten over naar RKHSV en gaan dus gebruik maken van het vernieuwde sportpark. RKHSV, DBSV Red Socks en VV De Heeg namen in 2014 zelf het initiatief om te komen tot een geïntensiveerde samenwerking en een samengang op één complex. Vanaf 2019 moet die een feit zijn. In de tussenperiode wordt het complex opgeknapt. De clubs wijken in die periode uit naar Sportpark-Zuid, het voormalig complex van VV De Heeg. Dat complex krijgt, als de werkzaamheden in Heugem zijn afgerond, een nieuwe bestemming.

Tevredenheid

Wethouder André Willems (Seniorenpartij, sport) is tevreden met de ontwikkelingen in Heugem: “Mijn overtuiging is dat in de toekomst alleen vitale verenigingen zullen overleven. Één van de stappen om vitaliteit te verbeteren, is samenwerking. In Heugem hebben de verenigingen die samenwerking zelf opgezocht. Ze zijn over hun eigen schaduw heen gestapt en dat is een compliment waard. Met deze investering is het voetbal in Heugem verzekerd van een mooie toekomst.” Ook de voetbalclubs RKHSV en DBSV zijn uitermate blij met deze positieve ontwikkelingen. “Zodra ons sportcomplex de geplande metamorfose heeft ondergaan, kunnen we met recht spreken van een nieuw kwaliteitspark waar beide clubs zich verder kunnen ontwikkelen, in eerste instantie gericht op de voetbalsport maar uiteindelijk als doel het (verder) uitbreiden van onze rol in de samenleving.”