Mooswiefkrènskes make op de Woensdagmarkt!

Workshops op 13 en 20 januari

Foto van het 'Mooswief' met krans.

Ieder jaar maakt groenteman Chris Meijer voor de Tempeleers de officiële  Mooswiefkrans die op zaterdag vóór de machtsoverdracht om de nek van het Mooswief op de Markt wordt gehangen. Op de Woensdagmarkt laat Chris zien hoe u zelf een Mooswiefkrans maakt.

13 januari

Op woensdag 13 januari 2016 geeft Chris Meijer vanaf 11.00 uur een workshop Mooswiefkrènskes make aan leerlingen van de praktijkschool Terra Nigra in Maastricht. Hij leert hen om met verse groenten een kleine versie van de Mooswiefkrans te maken.

De kransen die de leerlingen van de Terra Nigra school hebben gemaakt zijn te koop bij de groentekraam van Meijer Scharis voor €11,11. De opbrengst gaat naar de kinderactiviteiten van de Tempeleers.

De kersverse Hoeglöstegheid vaan Mestreech, prins van de Tempeleers, en wethouder Jack Gerats zullen vanaf 12.00 uur de verrichtingen van Chris en de leerlingen komen beoordelen.

20 januari: zelf een Mooswiefkrans maken!

U kunt het vak ook zelf leren. Schrijf u in voor de workshop Mooswiefkrènskes make op 20 januari 2016. Stuur een email naar marktmeesters@maastricht.nl. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De Mooswiefkrènskes die tijdens deze workshop gemaakt zijn, worden ook verkocht. Ook deze opbrengst gaat naar de kinderactiviteiten van de Tempeleers. Het  Mooswiefkrènske van de woensdagmarkt is tussen de 30 en 40 cm in doorsnede en is uitermate geschikt om tijdens de carnavalsperiode aan de huisdeur te hangen.