Nieuw in Zuid-Limburg: CJG043 biedt live chat voor ouders met opvoedvragen

Vrijwel alle ouders hebben zo nu en dan vragen over de opvoeding of het opgroeien van hun kind. Dan is het fijn om even te kunnen sparren met een professional. Voor een concreet antwoord, tips en advies of voor geruststelling. Of om gewoon even je hart te luchten en je verhaal te delen.

Vanaf november 2017 kan dat via de live chatfunctie op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht Heuvelland: www.cjg043.nl.

Het toevoegen van een chatfunctie is een belangrijke stap in de doorontwikkeling van het CJG043. Al eerder koos het CJG043 – als een van de weinige CJG’s in Nederland – ervoor om het landelijke concept voor CJG-websites los te laten en een eigen weg in te slaan. Daarbij maakte de standaard opvoedinformatie uit een nationale kennisbank plaats voor zelf geschreven tippagina’s en artikelen. Ook kreeg de CJG-website een sterk regionaal karakter door de interviews en gastbijdrages van experts uit de regio 043. En met succes: de bezoekersaantallen stegen van gemiddeld 1400 per maand in 2016 naar meer dan 11.000 in oktober. Ook op Facebook nam het aantal volgers sterk toe van 300 naar meer dan 1700.

Populair bij moeders

Met name bij de moeders blijkt het online platform populair. Vandaar dat het CJG043 ervoor kiest zich specifieker op deze doelgroep te gaan richten. Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld, waarbij ook de website deze maand in een nieuw jasje is gestoken. De website oogt nu als een hip lifestyle magazine en ademt in niets meer de sfeer van een ‘overheidsinstantie’. Een bewuste keuze: het CJG043 is bedoeld als een preventief instrument en dient als zodanig zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Door de nieuwe look-and-feel hoopt men nóg meer moeders te bereiken en aan te spreken. Maar natuurlijk blijven vaders ook welkom! En om helemaal met de tijd mee te gaan, is het CJG043 vanaf nu ook vertegenwoordigd op Instagram en Pinterest!

Uniek voor Limburg

“Het CJG043 zet zich in Maastricht en Heuvelland al meerdere jaren in om ouders op een laagdrempelige manier te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Door aan te sluiten bij de interesses en leefwereld van moeders is het CJG043 nog toegankelijker voor het stellen van vragen of het zoeken van tips. Met deze live chatfunctie zijn we uniek voor Limburg, waarmee we nog beter ondersteuning kunnen bieden aan de doelgroep”, aldus Mieke Damsma, wethouder Jeugd van gemeente Maastricht.