Nieuw reisdocument nodig?

Gaat u binnenkort op vakantie en heeft u een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart nodig? Maak een afspraak, dan bent u snel aan de beurt!

Paspoort

U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via 14 043. Na vijf werkdagen kunt u het nieuwe reisdocument ophalen. Spoedaanvragen vóór 15.00 uur zijn gebruikelijk de volgende werkdag klaar. Voor een spoedaanvraag betaalt u een toeslag bovenop de normale kosten.

Woont u in het buitenland?

Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen bij zes gemeenten in Nederland een reisdocument aanvragen, ook bij de gemeente Maastricht. Uw aanvraag kan alleen op afspraak. Deze afspraak kunt u alleen telefonisch maken, dus niet via de website. Bel 14 043, of +31 43 350 40 40 als u belt vanuit het buitenland. Let op: de wachttijd voor het maken van de afspraak voor het aanvragen van een paspoort of Nederlandse identiteitskaart voor Nederlanders die in het buitenland wonen is langer dan gebruikelijk.