Nieuwe bedrijvigheid in Beatrixhaven

In heel Zuid-Limburg zocht directeur Arjan Hage van Walker International Transport (WIT) en het onlangs opgerichte Maastricht Logistic Services B.V. (MLS) naar een geschikte bedrijfslocatie. Die vond hij in de Beatrixhaven. De ideale uitvalsbasis voor een expeditie- en een afhandelingsbedrijf, met meer luchthavens en de grootste bargeterminal van Nederland in de directe nabijheid.

afbeelding bord bedrijfsnamen

Het van origine Amerikaanse expeditiebedrijf Walker SCM had tot voor kort, behalve op Schiphol, ook een vestiging op Maastricht Aachen Airport. Toen ze daar weg moesten, zocht Arjan Hage naar een nieuwe ruimte van 2.000 à 3.000 m². “Het pand waar we nu zitten, is 7.000 m²”, lacht Arjan. “We hebben het toch gedaan, ook al moest er heel veel gebeuren om het gebouw bruikbaar en representatief te maken.”

Walker International Transport is een dochteronderneming van Walker SCM, dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in transport en logistiek. Het bedrijf richt zich op alle facetten van internationale verzending en levering. Bij WIT in Nederland werken nu ongeveer 25 mensen, bij MLS circa 10. “MLS is de uitbater van het pand, WIT is een van de klanten”, vertelt Arjan. “MLS biedt neutrale handling diensten aan expediteurs, luchtvracht masterloaders, truckers en luchtvaartmaatschappijen.”

De werkzaamheden van beide bedrijven zijn sterk luchtvracht gerelateerd. Dat is te zien in de grote loods, waar medewerkers bezig zijn enorme pakketten samen te stellen, die straks precies in het daarvoor bestemde vliegtuig passen. Arjan: “We hebben flink geïnvesteerd, zodat we voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en aan alle eisen die worden gesteld aan internationale expeditie.”

Intussen is het pand in de Beatrixhaven eigenlijk alweer te klein. “Maar we blijven hier zitten. Van de zomer zijn er vanwege de drukte 24/7 medewerkers aanwezig. Dat is ook gunstig voor de buurt; andere ondernemers zijn blij met de levendigheid die de komst van onze bedrijven met zich meebrengt.”

Ook de gemeente Maastricht is vereerd met de komst van WIT en MLS. Wethouder John Aarts spreekt van “groeibriljantjes met gezonde ambities” en betitelt de bedrijven als “een absolute aanwinst voor onze stad en de bestaande bedrijvigheid in de Beatrixhaven.”