Nieuwe gemeentesecretaris Maastricht bekend

De heer Ruud Kleijnen wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Maastricht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren besloten. Op 1 februari as. volgt hij de heer Piet Buijtels op.

De heer Kleijnen is 53 jaar. Hij is sinds 2012 gemeentesecretaris/algemeen directeur in Roosendaal. Daarvoor had hij deze functie in Veghel (2009-2012) en Montfoort (2006-2009). Jim Janssen, wethouder Personeel: “Met Ruud Kleijnen krijgen we een zeer ervaren gemeentesecretaris en algemeen directeur. Van doorslaggevend belang voor de keuze was zijn visie op de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie. Maastricht heeft een ambitieuze bestuurlijke agenda in een snel veranderende samenleving. Daarom moeten wij, bestuur en organisatie, intensiever samenwerken met de Maastrichtenaren en de maatschappelijke opgave centraal stellen. De visie van Ruud sluit daar één op één op aan.”

De heer Buijtels gaat in maart 2019 met pensioen. Tot die tijd zorgt hij onder andere voor een warme overdracht aan zijn opvolger.