Nieuwe website en wekelijkse catwalk voor Maastricht modestad

21 mei 2015

De Maastrichtse mode mag gezien worden. Om dat te onderstrepen is een nieuwe website gelanceerd; www.fashionmaastricht.nl geeft ruimte aan de mode-industrie én de creatieve designers. Daarnaast presenteert Modestad Maastricht voortaan elke zaterdag fashion-runways in Entre Deux en Mosae Forum.

Afbeelding Catwalk (fotograaf: Ruben Reehorst)

foto: Ruben Reehorst

Dus elke week twee catwalks in de binnenstad met aandacht voor de gevestigde merken  van de welbekende exclusieve modeboetieks en fashionstores en de vele nieuwe talenten van Modestad Maastricht.

Een promotiespringplank

Om te onderstrepen dat Maastricht de nieuwe modestad van Nederland en de Euregio is, dragen de website en de modeshows vooral uit waar Maastricht het beste in is:  vakmanschap, kwaliteit en authenticiteit, in zowel  de (draagbare) mode van nu, casual en sportief tot high-end. Website en catwalk vormen daarmee een nieuwe springplank voor onze jonge talenten, de vedettes en de modieuze toppers. En helpen Maastricht als modestad op de kaart te zetten. Voor u als ondernemer is hierin ook een rol weggelegd. Door ook uw eigen creatieve markting & communicatie/social media-kanalen in te zetten. Gebruik in uw social media de hashtags #catwalkmaastricht, #modemaastricht en #fashionmaastricht.

Digitale etalage

"De nieuwe website is het online visitekaartje en de digitale etalage voor Modestad Maastricht. En Catwalk Maastricht zal de identiteit van onze modestad zeker versterken," aldus John Aarts, wethouder Economie Gemeente Maastricht. "Het doel van de site en de modeshows is om de lokale winkeliers en nieuwe talenten een breder podium te bieden. Om ze zichtbaarder te maken voor de consument, als inspiratiebron voor bezoekers, maar ook om te laten zien wat de kracht van Maastricht is met vele kruisbestuivingen tussen mode en creativiteit."

De toekomst

Maastricht heeft zich als doel gesteld om creativiteit en mode te verbinden, ontwikkelen en etaleren. De nieuwe website en Catwalk Maastricht zijn initiatieven vanuit de ondernemers, in samenwerking met de gemeente Maastricht en talenten van eigen bodem, ter versterking van Maastricht als modestad. In de toekomst worden daar de talentenbroedplek FashionHouse en een verkooplocatie voor lokale designproducten aan toegevoegd.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op  www.fashionmaastricht.nl