Ondernemer aan het woord: Bates Vultechniek

Het bedrijf Bates Vultechniek uit Maastricht is gespecialiseerd in het vullen van papieren ventielzakken bijvoorbeeld voor cement. Onlangs ontwikkelde het bedrijf verpakkingsmachines waarmee cement al op het schip in zakken kan worden verpakt. De nieuwe machines die gebruikt worden voor het laden en lossen van cement, besparen de vervoerder veel tijd en geld.

Afbeelding Bates vultechniek

Specifiek verzoek

Bates Vultechniek is wereldwijd een van de weinige verpakkingsmachineproducenten die machines op specifiek verzoek kan en wil ontwikkelen. Een uitdaging De nieuwe verpakkingsmachines ontwikkelde Bates in opdracht van de Cypriotische rederij SMT Shipping. Paul Persoon, verkoopmanager: “Het was een hele denk- en bouwklus om de apparatuur te maken. Ondermeer omdat een schip op volle zee geen last moet hebben van de zware machines die het evenwicht van het schip kunnen verstoren. Dat zou de zeegang bemoeilijkt hebben. Uiteindelijk is gekozen voor het plaatsen van alle apparatuur in zeecontainers. Daar hebben ze op een schip tenslotte al ervaring mee.”

De praktijk

De machines zijn bedacht en ontwikkeld in een hal van Bates op bedrijventerrein Beatrixhaven. Op dit moment worden de Maastrichtse machines in de praktijk getest op een zeecontainer in de haven van Marseille. Als de proef slaagt, wordt de speciale apparatuur ook op andere cementschepen van de rederij gebruikt.

Meer informatie

Bates Vultechniek is onderdeel van Sotec Group Bates Vultechniek. In het bedrijf werken - afhankelijk van het werk – ongeveer 10 tot 20 mensen. Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.infobates.com.