Onderzoek naar incidenten na afloop Roda JC - MVV

De sportief verlopen wedstrijd Roda JC - MVV van afgelopen zondag werd overschaduwd door ongeregeldheden na de wedstrijd. Rond 20.00 uur betraden enkele honderden personen via de afrit aan de noordzijde van Maastricht de drukke verkeersweg N2. Er werd ook vuurwerk afgestoken, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. Daarnaast is er met vuurwerk en stenen gegooid richting leden van de ME. Politie, OM, gemeente en MVV tolereren dit gedrag niet. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de incidenten afgelopen zondag in Maastricht.

Aanhoudingen
De leden van de Mobiele Eenheid hebben ingegrepen en de personen van de N2 afgehaald.Na het geven van meerdere waarschuwingen en het niet voldoen aan vorderingen, zagen agenten zich genoodzaakt geweld te gebruiken.Daarbij is een minderjarige jongen door de Arrestatie Eenheid (AE) aangehouden voor openlijke geweldpleging, nadat deze een steen naar leden van de ME gooide.Elke vorm van geweld in de richting van politiemensen of andere mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Politie en Openbaar Ministerie treden hier streng tegen op.

Onderzoek naar incident
Na overleg in de vierhoek (Politie, OM, gemeente en MVV) heeft de politie een onderzoek opgestart naar de ongeregeldheden. Via getuigen is al het nodige beeldmateriaal beschikbaar gesteld, maar mensen die meer beelden hebben worden dringend verzocht de beelden alsnog beschikbaar te stellen aan de politie via www.politie.nl/upload.

Gesprek MVV en supporters
Het bestuur en de directie van MVV hebben met de supporters gesproken over de ongeregeldheden van afgelopen zondag. Zij hebben bij de supportersgroepen aandacht gevraagd voor het feit dat de autosnelweg een ‘no go’ is voor huldigingen zoals die van zondagavond. Door het onrechtmatig betreden van de snelweg wordt een strafbaar feit begaan en worden mensenlevens in gevaar gebracht. Dat is onacceptabel.

Getuige geweest? Deel je informatie!
De politie vraagt een ieder die meer informatie heeft over de zaak zich te melden. Heeft u bijvoorbeeld beelden van dit incident? U kunt ze uploaden via ons speciale meldformulier. Heeft u tips of meer informatie? Deel ze via 0900-8844.