Ontmoet Vivianne Heijnen, wethouder Economie en Arbeidsmarkt

Vivianne Heijnen is op 18 juni 2018 geïnstalleerd als nieuwe wethouder voor Economie en Arbeidsmarkt. Haar portefeuille bestaat daarnaast uit Wonen, (Eu)regionalisering, Vergunnen en Sociale innovatie.

Vivianne Heijnen

Euregionale agenda

“Ik ben erg vereerd om als wethouder aan de slag te mogen gaan voor deze mooie stad,” aldus Heijnen. “De Maastrichtse economie floreert. De werkloosheid is historisch laag. En dat willen we zo houden. Daarom gaan we vol inzetten op het verminderen van grenseffecten, goed grensoverschrijdend vervoer en dito internationale voorzieningen. Ook stellen we een gemeenschappelijke agenda op samen met de euregio.”

(Nieuw) ondernemerschap stimuleren

In het coalitieakkoord zijn impulsen opgenomen voor onder meer de creatieve industrie, circulaire economie en het zakelijk toerisme: “Daarmee koesteren we de brede economische basis die Maastricht van oudsher heeft. Het krachtige midden- en kleinbedrijf gaan we ondersteunen via de Economische Samenwerking Zuid-Limburg. En nieuw ondernemerschap stimuleren we door te zorgen voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor start-ups, broedplaatsen en incubators.”

Samenwerkenmet ondernemend Maastricht

“Bij dit alles is samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs onmisbaar. Wij zijn slechts een van de spelers in een groter netwerk. De gemeente schept geen banen, dat doen de ondernemers zelf. Wij faciliteren, verbinden en scheppen de randvoorwaarden voor een klimaat waarin het prettig ondernemen is,” stelt Heijnen. “Als wethouder Economie zal ik me hiervoor maximaal inzetten. Ik zie uit naar de samenwerking met ondernemend Maastricht.”

Over Vivianne Heijnen

Vivianne Heijnen (35) was raadslid voor het CDA in de periode 2010 – 2018. Vanaf 2011 was ze ook fractievoorzitter. Na haar studie (European Studies en European Public Affairs) aan de Universiteit van Maastricht, trok ze naar Brussel voor een baan bij pensioenfonds ABP om vervolgens hoofd te worden van de campus van de Maastrichtse universiteit in Brussel.