Ontwerpers Bee Collective winnaars Design Award 2016

Ontwerpers: Daniel Meier, Robin van Hontem en Janicke Kernland van Bee Collective uit Maastricht zijn de winnaars van de Design Award 2016. Zij hebben het winnende ontwerp gemaakt voor huisvesting van een in de stad levende diersoort namelijk een Batpole, oftewel een vleermuizenpaal. De jury roemt de originaliteit en actualiteit van het ontwerp. De ontwerpers gaan het ontwerp daadwerkelijk realiseren in de stad met het bedrag van € 5000,- dat de gemeente verbindt aan de Design Award. De uitvoering van het ontwerp dient uiterlijk 6 maanden na toekenning van de prijs te zijn gerealiseerd. Burgemeester Penn-te Strake heeft de Design Award vanavond uitgereikt tijdens de openingsavond van Designday (www.designday.nl)

Designday

Designday is een evenement dat zich richt op (Eu)regionale en (Inter)nationale ontwerpers, die toegankelijk design maken. Het wordt georganiseerd door Designday in samenwerking met Maastricht Academy Fine Arts and Design (MAFAD) van ZUYD Hogeschool. Het evenement vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 29 mei 2016 in de decorfabriek aan de Meerssenerweg in Maastricht.

Design Award

Met het beschikbaar stellen van een jaarlijkse prijs wil de gemeente Maastricht de maakindustrie een extra impuls geven en de waardering voor creatief vakmanschap uiten. Vakmanschap omvat in dit geval zowel oude als nieuwe (digitale) technieken. De opdracht van de prijs zal zich telkens richten op de stedelijke omgeving van Maastricht. De stedelijke omgeving als nieuwe biotoop. Dit jaar hadden 24 ontwerpers een ontwerp ingediend. Zij hadden de opdracht huisvesting te ontwerpen voor een in de stad levende diersoort.

Naast de winnaar waren vier andere ontwerpers genomineerd voor de Design Award 2016 te weten: David de Boer en Jonas Geise met ‘De Jeker als levensader’, Dingeman Deijs met ‘Oehoe Rocks’, Elleke de Vries met ‘Duiventil’ en Michiel van Poecke ‘Takkenril met stadsbank’. Ted Noten kreeg een eervolle vermelding voor zijn conceptuele idee voor de dakbedekking van de St. Jan.