Op ‘t Vriethof op ’n baank …

Foto Vrijthof

Foto: Paul Mellaart

Kom zaterdag 31 oktober naar het Vrijthof en doe mee aan de eerste Maastrichtse cantus. Een cantus is een samenzang. Het is niet nieuw in Maastricht, want tijdens de INKOM wordt er ook ieder jaar gezongen, maar dan alleen voor en door studenten met hun nummers. 

Een cantus van bewoners van Maastricht samen met studenten en een gezamenlijk repertoire, dat is wel nieuw. ‘Diech bes mét goud neet te betaole’ en ‘Tant Neske’ zijn maar twee van de nummers die zaterdag de revue passeren. Om 18.45 wordt begonnen en tegen 19.30 is het einde van de cantus. 

In de tent van Château Maestricht

Heeft u ook zin om te komen en naast Maastrichtse nummers ook bijvoorbeeld ‘Hey Jude’ en ‘Kleine café aan de haven’ mee te zingen? U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Boekjes met de 18 nummers die gezongen worden, worden uitgedeeld. Wethouder Damsma van Student en Stad opent deze eerste cantus, samen met Beppie Kraft. 

Student en Stad

In december 2013 is het actieprogramma Student en Stad vastgesteld door de gemeenteraad van Maastricht en door de universiteitsraad van de Universiteit Maastricht. Student en Stad richt zich op de vraag hoe Maastricht van oudste stad van Nederland met de jongste universiteit een echte internationale universiteitsstad wordt. Deze cantus past in het programma Student en Stad.