Opening tiende watertappunt in Maastricht

12 mei 2017

Samen met Tonnie van Mulken heeft wethouder Gerdo van Grootheest vanmorgen het tiende watertappunt van drinkwaterbedrijf WML in Maastricht geopend.

Crowdfunding

Mevrouw van Mulken heeft eind vorig jaar WML en de gemeente Maastricht benaderd met de vraag of er een watertappunt op de St. Pietersberg mogelijk was. De gemeente heeft aangegeven een deel te willen bijdragen in de aanschaf en de jaarlijkse beheerkosten te betalen. Mevrouw van Mulken is daarna op 27 januari een crowdfundingsactie begonnen via www.voorjebuurt.nl. Op 7 februari was het benodigde bedrag van € 5.500,00 bereikt. 83 ‘donateurs’ hebben geld bijgedragen aan dit mooie initiatief. Wethouder Gerdo van Grootheest is vol lof over de inzet van mevrouw van Mulken en donateurs: “een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen betrokken inwoners die een doel voor ogen hebben en de gemeente die het initiatief faciliteert.”

Watertappunten in Maastricht

Maastricht is koploper in Limburg met inmiddels tien WML-watertaps, waar inwoners en bezoekers hun flesje kunnen vullen met vers drinkwater. De vijf ‘gemeentelijke tappunten’ staan op de Markt, Graanmarkt, Vrijthof, Wyckerbrugstraat (het meest gebruikte punt van alle punten in de provincie Limburg) en het Stadspark. De Universiteit, het UMC+, de Provincie Limburg en WML hebben zelf ook ieder een watertap geplaatst.

Water voor iedereen

Om Limburgers zo lang als mogelijk te laten genieten van echt Limburgs drinkwater haalt WML sinds 2016 de tappunten in de wintermaanden niet weg maar sluit ze af om bevriezing te voorkomen. Hierdoor kunnen inwoners en bezoekers eerder en langer van Limburgs drinkwater genieten.