Praat mee en verdien €15

Iedereen wil meedoen. U toch ook?

Foto Wethouder Gerats

Nederlandse gemeenten moeten ervoor zorgen dat iedereen op een gelijkwaardige manier kan meedoen aan de samenleving. Dit in het kader van het verdrag van de Verenigde Naties, dat de rechten regelt van mensen met een beperking. In de loop van 2015 wordt dit verdrag van kracht. Maar hoe staat de Gemeente Maastricht er nu voor? Welke belemmeringen komen mensen in Maastricht tegen? Daarover kunt u meepraten.

Niet vanzelfsprekend

Naar de bioscoop gaan, sporten, winkelen, naar school gaan, met de bus reizen, op internet checken hoe je een paspoort moet aanvragen of online een restaurant reserveren. Voor veel mensen gewone dingen. Maar er zijn kinderen, jongeren en volwassenen die dit niet zomaar ‘even’ kunnen doen.

Op zoek naar u

Zijn sommige dingen voor u onhandig of onmogelijk? Doordat u bijvoorbeeld minder goed kunt lezen? Of omdat u minder goed kunt bewegen, minder goed hoort of ziet? Of dingen langzamer begrijpt? Dan zijn we op zoek naar u!

Meepraten

U kunt meepraten tijdens een van de vijf groepsgesprekken die bureau Disworks in januari 2015 organiseert op de locatie Athoslaan 12a in Maastricht. Als u jonger bent dan 15 jaar, vragen we of een ouder/verzorger meekomt. Iedere deelnemer ontvangt een VVV-bon van 15 euro. U kunt zich aanmelden bij Enid Reichrath, liefst per e-mail via enidreichrath@disworks.eu of via (043) 750 37 25.